Kumlanytt om årets Konstslinga

Konstverk av Jonas Claesson. Foto Bo Eriksson

Konstverk av Jonas Claesson. Foto Bo Eriksson

Utdrag ur Lars Litzéns reportage i Kumlanytt:

- Det har gått över förväntan, säger Jonas Claesson från Kumla när vi hittar honom i Hardemos kyrka där han ställer ut sina naturfotografier, främst fåglar. Det stod 30 i kö innan jag ens hade öppnat.

Hans ambition är att komma så nära med kameran att åskådaren ska häpna över djurens vilda skönhet, något de annars aldrig skulle få syn på.

Läs hela reportaget

Konstkalender 2016 - boka idag!

Konstkalender 2016

Konstkalender 2016

Nu är arbetet med årets Konstslinga i gång och konstverken är fotograferade till 2016 års Konstkalender. Det blir en spännande blandning med olika uttryck och tekniker.

Årets deltagare är: Anna S. Pettersson, Lorraine Rantala, Olle Medin, Else Månsson, Gunilla Sundin, Per Johansson, Cecilia Jansson, Ulrika Swan, Kennet Williamsson, Knutte Wester, Dan Lekberg och Eva Dahlström.

För den som redan nu vill boka Konstkalender 2016 går det bra att skicka e-post med namn och telefonnummer till kulturbiten@bredband.net

Du vet väl att du kan anmäla dig till Konstslingans Nyhetsbrev här.

Sture Styltlöpare och andra filurer

Välkomna på vernissage av Gunilla Sundins utställning Sture Styltlöpare och andra filurer!

Tid och plats:
Kumla utställningshall, lördagen den 21 mars klockan 11-14.
Utställningen pågår fram till den 19 april.

Den 22 mars är det Barnens söndag i Kumla utställningshall. Då får barnen vara med och måla i utställningshallen.

Förberedelser pågår

Flera konstnärer och utställare har anmält sitt intresse att medverka i Konstslingan 2015. Arbetet pågår med att göra urvalet av medverkande konstnärer och utställningsplatser. Det kommer att bli både nyheter och en och annan överraskning.

En solig helg

Glädjande nog visade sig hösten från sin bästa sida även det sjätte året som Konstslingan ägde rum. Denna helg kunde vi räkna ihop till över 2000 besökare som reste runt mellan de olika besöksmålen. Vi tackar och laddar för nästa år. Då kommer vi att bjuda på några trevliga överraskningar. Väl mött!

Ärofylld utmärkelse

Den 6:e oktober hade jag den stora äran att bli utsedd av föreningen Svensk Form till en av årets fjorton Formbärare.

Motivering:
"Som årets formbärare för länet väljer vi i Svensk Form Örebro Bo Eriksson för sitt initiativ till och arbete med ”Konstslingan”, samt för sitt engagemang i KKV (Konstnärernas Kollektivverkstad) i Örebro län. Allt i en anda, där han på ett ödmjukt och engagerat sätt stöttar och lyfter fram andras formarbete. Bo är dessutom själv driven grafisk formgivare och driver det egna företaget Kulturbiten."

Läs om alla årets Formbärare

Konstslingan 2014

Nu är arbetet med årets Konstslinga i gång och konstverken är fotograferade till 2015 års Konstkalender. Det blir en spännande blandning med olika uttryck och tekniker.

Årets deltagare är: Lars Agger, Magdalena Eriksson, Olle Medin, Laggar Jan Tigerstrand, Gunilla Sundin, Per Johansson, Maria Miesenberger, Maj Britt Sundin, Siv Eriksson, Annette Alsiö, Christina Qvick-Engström och Melissa Bjurevik.

För den som redan nu vill boka Konstkalender 2015 går det bra att maila namn och telefon till:
kulturbiten@bredband.net.

Du vet väl att du kan anmäla dig till Konstslingans Nyhetsbrev här.

Konstkalendern för 2014

Rykande färsk från tryckeriet: Konstkalender 2014! Ring eller maila in din beställning. Eller varför inte besöka Konstslingan den 17-18 oktober? Där säljs Konstkalendern på ett urval platser, för mer information klicka här.